Училища в Ябланица | СУ Васил Левски

Училища в Ябланица | СУ Васил Левски

СУ „Васил Левски“ в град Ябланица е построено още по време на Кримската война, а през 1875 година, в него са се учили 110 ученици. То носи със себе си дълга и борбена история, за голямото желание на жителите в град Ябланица за образование и просвета. Училището е закривано няколко пъти през годините, но жадните за знания жители отстоявали до край на съществуването му и било откривано отново.

Официално, с разрешение от МНП, училището е открито през 1907 година, като 3 годишно класно училище. През годините си на съществуване, то продължава да се разраства, да добавя новости и да променя името си. Към днешна дата СУ „Васил Левски“ обучава 460 ученици от 1-ви до 12-ти клас. Има 23 паралелки, разполага с богата материална база, която включва 21 учебни стаи, 3 компютърни кабинета, ч езиков кабинет, логопедичен кабинет, бюфет, фитнес и столова.

Обучението и образованието, което получават учениците му е на изключително високо ниво. Работят по редица проекти, училището разполага със собствен музей, осъществява прием в профилирана паралелка „Производство и обслужване в заведенията за хранене и развлечения“.

СУ „Васил Левки“ в град Ябланица е с дългогодишна история и носи в името си жажда за знания и просвета. Приветства своите ученици с обещание за светли знания.

СУ "Васил Левски"     СУ "Васил Левски"

Прикачени файлове

Виж също

thumbnail
hover

Езиков център София | Езиково училище...

Езиково училище Дева Коларски предоставя на своите курсисти качествено ези...

  • Публикувано от bgstart
thumbnail
hover

Професионални курсове Аксаково | ЦПО към...

ЦПО към ЕТ Електра – Петър Петров се намира в Аксаково. Центърът предлага пр...

  • Публикувано от bgstart
thumbnail
hover

Частна детска градина в кв. Бояна...

Паситос е частен детски център, разположен в един от именитите столични квар...

  • Публикувано от bgstart