Регионална библиотека в Разград | Библиотека Проф. Боян Пенев

Регионална библиотека в Разград | Библиотека Проф. Боян Пенев

Библиотека Проф. Боян Пенев се намира в Разград и има дългогодишна история и важна роля в опазването на регионалното културно наследство на града и околните населени места.

Историята на библиотека Проф. Боян Пенев започва в края на 19в., когато скромната библиотека започва да набира популярност и привлича жителите на града, като им дава възможността да се запознаят с едни от най-значимите заглавия по това време. Тя се издържа благодарение на доброволчески дарения и членски внос, които позволяват на ръководителите ѝ да бъдат купени книги, списания и вестници.

Още оттогава Регионална библиотека Проф. Боян Пенев започва да попълва разнообразието от книги, което предлага на разградчани, с едни от най-интересните, значимите и обогатяващите литературни произведения.

Днес библиотеката продължава да бъде любимо място на жителите на града и да радва читателите с нови заглавия от българската и световната литература. Регионална библиотека Проф. Боян Пенев не спира да обогатява дигиталната си колекция и работи по различни проекти с културна насоченост.

Не се колебайте да се свържете с тях на посочените координати за контакт. Те ще Ви предоставят повече информация относно това как можете да се присъедините към читателите на библиотеката и относно актуалните проекти, по които работят.

Контакти:

Разград, ул. Бели Лом 28

+359 84 660 245

+359 878 64 39 59

director@librz.org

https://www.librz.org/

Прикачени файлове

Виж също

thumbnail
hover

Център за подкрепа за личностно развитие...

Спортна школа София се занимава с деца и тяхното личностно развитие с помощт...

  • Публикувано от bgstart
thumbnail
hover

Професионални и специализирани преводи

Даяна 2000 – Евгения Цолова е център за преводи, регистриран в Панагюрище, к...

  • Публикувано от bgstart
thumbnail
hover

Езикови курсове в София | Sparkle...

Sparkle е английски езиков център в София. В езиковия център се предлагат уроци ...

  • Публикувано от bgstart