Българско културно средище в с. Българско Сливово | Читалище Възраждане

Българско културно средище в с. Българско Сливово | Читалище Възраждане

Читалище Възраждане е институция с вековен опит в образователната сфера. Те се гордеят с постиженията си във връзка с разпространението на български културни ценности. Читалището се намира в с. Българско Сливово в близост до град Свищов и се е утвърдило като културно средище на общността. Селото има дълбоки корени, като сведения за него съществуват още в периода на Възраждането.

Читалището също има дългогодишна история. Създадено през далечната 1908г., тази година то отбелязва 110 години от създаването си.

Вече повече от един век читалище Възраждане се грижи за културата и образованието на жителите на региона. То е стожер на българщината и без да загърбва традицията, използва модерни средства, за да представи на младото поколение истинския българския дух.

Читалище Възраждане работи по различни проекти – държавни и европейски. В читалището имат място само хора с кауза, които са си поставили за цел да съхранят българските старовремски традиции дори в условията на съвременния свят, развиващ се със стремителни темпове. Служителите на читалището организират много разнообразни събития и непрекъснато се стремят да привлекат по-голяма аудитория. Всеки от членовете на екипа на читалище Възраждане работи усилено с намерението да достигне до повече хора. Те знаят, че българската традиция ще продължи да съществува само тогава, когато се намери баланса между традиционното и модерното.

Въпреки тежките условия за развитие на културните институции в България, читалище Възраждане полага всички усилия да поддържа добра материална база и да бъде от полза на всички българи, които проявяват интерес към собствената си култура и своите корени.

Контакти:

с. Българско Сливово, общ. Свищов

+359 886 762 743

chitalishtebc@abv.bg

Прикачени файлове

Виж също

thumbnail
hover

Езиков център София | Езиково училище...

Езиково училище Дева Коларски предоставя на своите курсисти качествено ези...

  • Публикувано от bgstart
thumbnail
hover

Професионални курсове Аксаково | ЦПО към...

ЦПО към ЕТ Електра – Петър Петров се намира в Аксаково. Центърът предлага пр...

  • Публикувано от bgstart
thumbnail
hover

Частна детска градина в кв. Бояна...

Паситос е частен детски център, разположен в един от именитите столични квар...

  • Публикувано от bgstart