Библиотека в Разград | Библиотека „Съгласие“

Библиотека в Разград | Библиотека „Съгласие“

Библиотека „Съгласие“

Регионалната библиотека към читалище „Съгласие“ в Разград, е една от библиотеките, които имат богат книжен набор, нетрадиционни и електронни носители на информация и дълги години славна история.

История на библиотека „Съгласие“

Първата библиотека се създава през 1869 година, а началото на библиотечната сбирка се поставя през 1870 година. В самото начало, побирайки се точно в един шкаф, библиотеката е привличала към себе си много хора, жадни за просвета и четиво.

Библиотеката, дълго време е функционирала като читалищна библиотека и е събирала книги от различни дарения и средства, които са се отпускали.

Някой от първите учители, които са били библиотекари в нея са Петко Вълнаров, Георги Кърджев, Павел Каракулаков и други.

Богатството на книги в библиотека „Съгласие“ е оказало голямо внимание върху личността на много хора, които са учили в стогодишната Разградска гимназия. Някой от тях са писателят Антон Страшимиров, писателят Христо Миндов и други.

Историята на библиотека „Съгласие“ в Разград е изключително богата и дълга. Запазила и съхранила в себе си любовта към книгите, езика и речта. Успяла и до днес да съхрани и да развие дейността си, поддържайки същата страст и жажда за просвета.

Ако се нуждаете от повече информация относно библиотека „Съгласие“ в Разград, моля свържете се с тях на посочените координати или ги посетете на адрес.


 

Адрес: Гр. Разград, ул. Бели Лом 28
Телефони: 084660245, 0878643959, 084662116
Уеб сайт: www.librz.org
E-mail: director@librz.org

Виж също

thumbnail
hover

Езиков център София | Езиково училище...

Езиково училище Дева Коларски предоставя на своите курсисти качествено ези...

  • Публикувано от bgstart
thumbnail
hover

Професионални курсове Аксаково | ЦПО към...

ЦПО към ЕТ Електра – Петър Петров се намира в Аксаково. Центърът предлага пр...

  • Публикувано от bgstart
thumbnail
hover

Частна детска градина в кв. Бояна...

Паситос е частен детски център, разположен в един от именитите столични квар...

  • Публикувано от bgstart