Белоградчик съхранява своята история ревностно – Исторически музей в Белоградчик

Белоградчик съхранява своята история ревностно – Исторически музей в Белоградчик

Град Белоградчик е докоснато от Бог място. С несравнимата си красота, с природните си дадености и ценностите, градът е едно от богатствата на България. Един от културните символи на Белоградчик е неговият Исторически музей, който пази традициите и историята на града от 1970 година, през която е основан и поместен в Пановата Къща, построена през далечната 1810г. Експозицията, която съхранява музеят е посветена на Османския период и българското Възраждане.

Посетителите на Историческия музей в Белоградчик, могат да се потопят в далечното минало и да се пренесат визуално там, чрез над 6000 брой експонати, отразяващи златарство, дърворезбарство, абаджийство, терзийство, мутафчийство, грънчарство, медникарство.

Музеят е запазил автентичния дух на историческите периоди и очаква своите гости, за да допринесе за тяхното културно и нравствено възпитание.

Белоградчик е популярен с едно от най-големите въстания в България. Историческият музей в Белоградчик си е поставил за цел, да не позволява на идните поколения, да забравят историята. Затова апелира родители и възпитатели, да водят децата в музеи, а при желание да посетят и Белоградчишкия Исторически музей.

Посетете Исторически музей в Белоградчик. За да получите повече информация, свържете се с музея на посочените координати или разгледайте на уеб сайта.

Този, който се интересува и познава историята, се учи от нейните грешки!


адрес: Белоградчик, ул. Капитан Кръстьо 1

тел.: +359 936 5 34 69

Виж също

thumbnail
hover

Езиков център София | Езиково училище...

Езиково училище Дева Коларски предоставя на своите курсисти качествено ези...

  • Публикувано от bgstart
thumbnail
hover

Професионални курсове Аксаково | ЦПО към...

ЦПО към ЕТ Електра – Петър Петров се намира в Аксаково. Центърът предлага пр...

  • Публикувано от bgstart
thumbnail
hover

Частна детска градина в кв. Бояна...

Паситос е частен детски център, разположен в един от именитите столични квар...

  • Публикувано от bgstart