Арт ателиета за социална и емоционална интелигентност за деца от 4г. до 10г.

Всяка възможност за творчество разкрива естествените заложби на децата да създават изкуство. Рисувайки или пресъздавайки света по артистичен начин, те искрено се забавляват и се отпускат да покажат най-доброто от себе си. Психолозите смятат, че в този весел процес на себеизразяване е много по-лесно да се влияе на децата на поведенческо ниво.

Евърленд е очарователен детски център, в който се провеждат арт курсове с професионални педагози и психолози, насочени към детската емоционална и социална интелигентност.

Емоционалната интелигентност се учи в детска възраст и се изразява в способността ни да определяме и контролираме своите емоции. Родителите могат да насърчат изразяване или потискане на чувства като радост, щастие, гняв, страх и други. Когато едно дете усвои добре умението да управлява емоциите си, то много по-лесно ще се справя със стреса, безпокойствата и разочарованията или пък успехите си като възрастен.

Задържането на чувствата се заучава и е много лесно често да се изпада в едни и същи емоционални състояния, дори при малки подбуди. Затова е важно да се стремим да осигурим хармонична и здравословна среда, в която децата да растат с положително настроение, уверени и щастливи.

Една от целите на курса е да помогне на родителите с възпитанието на чувствата. Малкият човек трябва да се приучи към самоконтрол спрямо негативните емоции и преживявания и изграждане на положително мислене. В Евърленд всичко това става в приятната и ведра творческа атмосфера, в която децата са усмихнати и в приповдигнато настроение. Те могат да пресъздават ситуации от своя опит чрез рисунка, апликация, моделиране или актьорска изява в ролеви игри.

Специалистите педагози и психолози стимулират овладяването вместо потискането на лошите чувства и отстояване на индивидуалността без страх от отхвърляне. Приятната обстановка, в която царят любезност и спокойствие благоприятства израстването на личности, които ще се отнасят към себе си и околните с уважение и разбиране.

Социалната интелигнетност е свързана с умението да се общува с други хора и да се управляват взаимоотношенията. При децата създаването на нови контакти е по-спонтанно и лесно. Те се държат напълно естествено и бързо реагират когато се разбират чрез обща игра или се скарат и разсърдят. Често сменят настроенията си спрямо околните и менят своето благоразположение дори заради дреболии.

Нужно е старание и търпение при възпитанието в изграждане на добри и трайни отношения с възрастни и връстници. Малчуганът трябва да си създаде положителни навици за споделяне на своите вещи и за сдържане от агресивно поведение като удряне, хапане, щипане, крясъци и ръмжене.

Арт ателиетата към образователния курс в Евърленд използват различни техники за влизане в роли и експериментиране на полюсни поведенчески модели, чрез които децата сами да научат кое поведение е „правилно” и кое нежелано. Изграждат се примери за подражание, а родителите ще разберат как да поощряват усилията на децата и да ги насочват към подобряване на социалната им интелигнетност.

Курсът е подходящ за деца от 4г до 10г и е изключително полезен за възпитанието на подрастващите малки хора. Освен тези ценни и полезни ателиета, Детски център Евърленд организира и почасово гледане на деца, както и партита за детски рожденни дни. Разполага с кът за хранене и две големи зали за игри със специализирани меки катерушки, батути и други модерни атракциони. Изисканият салон в кафе-барът осигурява комфортно прекарване на родителите с възможност за видео наблюдение на щуреещите мъници.

Записването в курса за емоционална и социална интелигентност на децата е едно наистина добро решение за развитие на техните умения да се владеят и да общуват. Имайки предвид динамичното и напрегнато ежедневие на съвременното общество, инвестицията в тяхното бъдеще определено си заслужава.